26,9983$% 0.03
28,8269€% 0.03
33,4862£% 0.05
1.672,87%0,23
2.773,00%0,86
718400฿%0.20411
Toprakta bulunan mikroorganizmaların, derimizdeki kesik ve çiziklere bulaşmasıyla tehlikeli hastalıklara yakalanmamız mümkün. Toprakta kirlenmiş sebzelerin iyi yıkanmadığı halde ve bu haliyle tüketildiği zaman bağırsak parazitleri insana bulaşabilir ve çeşitli enfeksiyona yol açabilir.
Turist ishali ishal, karın krampları, kusma, ateş gibi belirtiler gösterir. Bu hastalığa yiyecek ve içeceklerdeki virüsler, parazitler, bakteriler neden olur. Özellikle hijyen konusunun zayıf kaldığı bazı ülkelere seyahat edenlerde bu hastalık sık sık görülür.
Seyahat zamanı içtiğimiz su bile hastalıklı mikroorganizmalar içeriyorsa turist ishaliyle beraber hepatit A, hepatit E, tifo, kolera, giyardiyaz, şigelloz gibi hastalıklara yakalanma riskimiz yüksek olabilir. Seyahat sırasında tüketilen tüm yiyecek ve içeceğin hijyenik olduğundan emin olmamız gerekiyor.
Hayvan etinin, sütünün veya bazı hayvanların ısırması sonucu birçok hastalığa ve virüse yakalanabiliriz. Hatta bazı hayvanların vücut sıvıları, dışkıları ile temas etmek bile enfeksiyona sebep olabiliyor. Kuduz, brusseloz, tularemi hayvanlardan bulaşan hastalıklara örnek olabilir. Kuduz sadece köpeklerin değil farklı birçok memeli hayvanların da taşıdığı bir hastalıktır. Daha sıcak yerlere seyahat ederken akrep, zehirli yılan, zehirli örümceklere karşı maksimum dikkatli olmak gerekiyor. Bu tarz yerlerde dolaşırken bot giyilmesi önerilir.
Havada asılı kalan damlacıkların solunması sonucu tüberküloz, veba, kızamık, SARS, Covid gibi virüs ve hastalıklar bulaşabiliyor. Damlacıklar buharlaşarak havada kuru parçacıklar oluşturur ve bu parçacıklar birçok hastalık taşıyıcısı olabiliyor. Damlacıklar burun, göz ve ağız yoluyla insan vücuduna yapışır. Artık kullanmayı yadırgamayacağımıza göre maske rahatlıkla toplu alanlarda Pandemi dönemi olmasa bile seyahat sırasında muhakkak kullanmamız gereken bir aksesuar olarak hayatımıza dâhil oldu.
Denizde, Okyanusta, göl ve nehirlerde yüzerken yüzme keyfimiz birkaç nedenle son bulabilir. Su sıcaklığının koma ve hatta ölüme neden olabilecek kadar sıcak, kramplara ve yine kalp durmasına neden olabilecek kadar soğuk olması, güneş çarpması, kimyasalla temizlenmiş suyun yutulması, sudaki hastalık yapan virüs, parazit ve bakteriler en başlıca nedenlerdir. Yüzeceğimiz deniz, göl, nehir, havuz suyu ile ilgili mutlaka ön bilgimizin olması hayat kurtarabilir.
Yaşadığımız, şu an bile tam olarak atlatamadığımız Pandemi süreci uçakla seyahat etmenin virüsleri bir coğrafyadan diğerine nasıl hızlı bir şekilde yayabildiğini gösterdi. Araştırmacılar Pandemi dışında virüslerin uçak ortamında yayılma riskinin çok düşük olduğunu söylüyor. Bunun nedeni uçakların özel havalandırma sistemlerinin havayı saatte 20-30 kez değiştirdiğidir. Hava bakteri ve virüs yakalayan yüksek etkili filtrelerden geçirilerek hastalıkların yayılmasını önlüyor.
Tırnaklarımda Neden Çizgiler Var ve Onlardan Nasıl Kurtulurum?
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.